Tena Slip Proskin Ultima (maat M)

kaatje

Forum gebruiker
Tena Slip Proskin Ultima (maat M)


Ik kocht de Tena Slip Proskin Ultima aan in september 2020. En beschouw deze als een erg goede luier, die lang meegaat en erg comfortabel is.

Uiterlijke kenmerken

Deze luier is een cotton- feel variant (wat voor mij zeker een meerwaarde is). Het is zeer zacht materiaal en ziet er droog en opgeplooid eerder een dun exemplaar uit. De luier kraakt nagenoeg niet, wat maakt dat hij wel enigszins discretie biedt (in droge toestand). De luier heeft 4 plakstrips. Deze kan je meermaals bijstellen omdat het om een cotton-feel luier gaat. Uiterlijk is de luier vooral wit, met de grijze strepen die de Ultima-lijn van Tena typeert. Ook is er een vochtindicator aanwezig, waarboven een klein hartje staat afgebeeld.

Pasvorm en prestatie

Hoeveel plassen de luier juist houdt zit ongeveer tussen de 3 en 4. Daarom kan je deze luier best lang dragen. Ikzelf slaap er meestal mee, hij is dan een beetje nat voordat in slaap vallen en dan houdt hij het tot de volgende dag tot ’s middags ongeveer. Wanneer ik deze luier draag gebruik ik er slechts 2 per dag (’s avonds tot ’s middags – ’s middags tot ’s avonds). Waar deze luier droog best discreet is (weinig geluid) is hij dat nat absoluut niet: hij zwelt heel erg op waardoor je de luier ziet verschijnen onder kleding. Het draagcomfort is zowel droog als nat uitstekend! Voorheen gebruikte ik meestal luiers van het merk ID en ik merk dat het absorptie materiaal van de Tena anders/beter is. Het blijft heel goed op zijn plaats en neemt gelijkmatig vocht op en wordt als het nat is super zacht, wat heel fijn is. Ook komt de luier best hoog aan je buik, waardoor hij vrij goed op zijn plaats blijft. Het enige minpuntje dat ik ervaar zijn de plakstrips die na het slapen los komen te zitten. Je kan ze vervolgens wel bijstellen maar de plakkers verliezen duidelijk hun sterkte waardoor je een beetje voorzichtiger moet zijn.

Prijs en conclusie

Deze luier kocht ik bij Farmaline (Belgische webshop) en kostte toen €23,77 voor 21 stuks (€1,13/ stuk).
Ik zou deze luier zeker aanraden voor wie van best een dikke luier houdt die lang mee kan. De luier is heel erg comfortabel: zacht, dik en goede absorptie, ideaal voor wie niet meteen op zoek is naar discretie.
 
Bovenaan Onderaan