Tena Slip Proskin Maxi (maat M)

kaatje

Forum gebruiker
Tena Slip Proskin Maxi (maat M)


Ik kocht de Tena Slip Proskin Maxi aan in september 2020. En beschouw deze als een erg goede luier, die best lang meekan en erg comfortabel is, en ook discretie biedt.

Uiterlijke kenmerken

Deze luier is een cotton- feel variant (wat voor mij zeker een meerwaarde is). Het is zeer zacht materiaal en ziet er droog en opgeplooid een best dun exemplaar uit. De luier kraakt nagenoeg niet, wat maakt dat hij best discreet te dragen is. De luier heeft 4 plakstrips. Deze kan je meermaals bijstellen omdat het om een cotton-feel luier gaat. Uiterlijk is de luier vooral wit, met de paarse strepen die de maxi-lijn van Tena typeert. Ook is er een vochtindicator aanwezig, waarboven een klein hartje staat afgebeeld.

Pasvorm en prestatie

De luier houdt ongeveer 3 plassen. Bijgevolg doe ik ongeveer een halve dag met deze luier of wanneer ik ermee slaap ben ik ergens in de voormiddag/ tegen de middag aan toe aan een verschoning. Dit is denk ik een gemiddelde luier qua absorptievermogen. Het draagcomfort is zowel droog als nat uitstekend! Voorheen gebruikte ik meestal luiers van het merk ID en ik merk dat het absorptie materiaal van de Tena anders/beter is. Het blijft heel goed op zijn plaats en neemt gelijkmatig vocht op en wordt als het nat is super zacht, wat heel fijn is. Ook komt de luier best hoog aan je buik, waardoor hij vrij goed op zijn plaats blijft. Het enige minpunt dat ik ervaar zijn de plakstrips die na het slapen los komen te zitten. Je kan ze vervolgens wel bijstellen maar de plakkers verliezen duidelijk hun sterkte waardoor je een beetje voorzichtiger moet zijn.

Prijs en conclusie

Deze luier kocht ik bij Farmaline (Belgische webshop) en kostte toen €22,04 voor 24 stuks (€0,92/ stuk).
Ik zou deze luier zeker aanraden voor wie van discretie houdt maar toch ook graag de luier voelt. Het is een luier die je kan ‘vertrouwen’, hij lekt niet snel. Ik zelf ben zeker fan van deze luier door de fijne pasvorm, omdat hij zacht is en ook best veel kan vasthouden.
 
Bovenaan Onderaan