Luier fetisj en infantilisme

Kruimeltje

Forumleiding
Fetisjisme in het algemeen
Een fetisj is het hebben van een voorliefde op basis van gedrag of voorwerpen, wat zowel seksueel als niet seksueel kan zijn.
Een seksuele fetisj is het hebben van een seksuele voorkeur voor een object, lichaamsdeel of kledingstuk. Het denken aan, zien of dragen van het fetisjobject kan al zorgen voor opwinding. Overigens hoeft de fetisj niet altijd sensationeel te zijn en kan het ook minder worden naarmate de tijd verstrijkt.
Enige fetisjen die in de ABDL-community veel voorkomen: BDSM, infantilisme en luierfetisj

Maar wat houdt een luier fetisj in?
Het hebben van een luier fetish betekent dat je een voorliefde hebt voor het dragen en eventueel het gebruiken van luiers. Het dragen van een luier voelt fijn, comfortabel en relaxed. Daarnaast kan het dragen van een luier of het gebruiken ervan een seksuele lading geven. Binnen de community worden mensen met een luier fetish ook wel diaper lover (DL) of luierliefhebber genoemd. Hoe het dragen van luiers wordt ervaren verschilt per persoon. Dit kan zelfs in combinatie met andere fetisjen zoals bdsm of infantilisme gaan.

Infantilisme
Eindelijk zestien! Over twee jaartjes een rijbewijs halen, bier mogen drinken, meer verantwoordelijkheden hebben  én volwassen zijn. Voor de meeste jongeren is dit een vooruitzicht waar ze naar uitkijken, desalniettemin zijn er volwassenen die juist het tegenovergestelde willen: zogenaamde infantilisten of vaker Adult Baby (AB) genoemd.

Maar wat is infantilisme nu eigenlijk? Tijdens de voorbereiding om dit artikel te schrijven kwam ik erachter hoe weinig er eigenlijk bekend is over dit onderwerp.
De eerste link in Google met zoekopdracht “infantilisme” komt bij Wikipedia uit. Deze geeft de volgende definitie:
[quote author=Wikipedia]Infantilisme is het beleven van seksuele opwinding door zich als kind te gedragen en om dan, al of niet gedeeltelijk, als kind behandeld te worden.[/quote]

Onder infantilisme wordt ook wel luierfetisjme verstaan. Infantilisme houdt in dat er verlangens zijn om weer klein te zijn (regressie). Het dragen en gebruiken van luiers is hier meestal een zeer wezenlijk onderdeel van.

Infantilisme is anders dan een luier fetisj, maar toch worden deze aan elkaar gelinkt,
ondanks dat luierliefhebbers (DL) meer focus hebben op enkel luiers. Dit heeft als reden dat in veel gevallen eerst de voorliefde voor luiers komt en vervolgens, na eventueel experimenteren en meer zelfkennis op te hebben gedaan, ook de little-kant om de hoek komt kijken.

Infantilisme in de praktijk
Vaak word het AB-zijn geuit in rollenspellen, waarin de rol van een klein kind wordt aangenomen. Dit spel kan alleen gespeeld worden of samen met anderen. Onderdelen van dit spel kunnen zijn: het drinken uit een zuigfles of tuitbeker, luiers dragen, erin plassen, verschoond worden, spelen met kinderspeelgoed, als baby of peuter gekleed gaan en andere baby- of peuteractiviteiten.
Voor Diaper lovers (Luierliefhebbers) zal het dragen van een luier en eventueel het gebruiken hiervan een fijn en veilig/geborgen gevoel geven.

Ontstaan luier fetisj
Dit is niet echt te verklaren, althans er zijn geen harde bewijzen. Het zou kunnen zijn ontstaan doordat je iets hebt meegemaakt in je jeugd, zoals te vroeg zindelijk gemaakt of niet genoeg aandacht gehad in je jeugd, wat als gevolg verlangens geeft om als een kind te willen zijn of om een luier te dragen. De meeste mensen worden bewust van zijn/haar fetisj tussen het vijfde en vijftiende levensjaar. In die periode vindt vaak een gebeurtenis plaats waardoor je ineens bewust wordt van de voorliefde voor luiers. Een simpel voorbeeld van een gebeurtenis kan zijn, dat je rond die leeftijd een peuter of baby met een luier om gezien hebt. Veel fetisjisten gaan mee met de verlangens en proberen deze ook in praktijk te zetten. Dit gebeurde bij mij rond m’n 13e jaar, toen kocht ik voor het eerst luiers. Het omgaan met je luier fetisj kan soms veel toppen en dalen kennen, maar het beste is om jezelf proberen te accepteren zoals je bent.
Lees ook: help ik heb een voorliefde voor luiers
 
Bovenaan Onderaan