How to: Plassen in luier

Kruimeltje

Forumleiding
Plassen in een luier.. het klinkt zo vanzelfsprekend, maar niet elke ab/dl gaat het in de praktijk even makkelijk af.

Je voelt dat je moet plassen, je zet druk, maar met geen mogelijkheid komt er een druppel urine in de luier, ondanks dat je het wel zou willen.
Enige factoren die hiervan de oorzaak (kunnen) zijn:
je bent aangeleerd om alleen te plassen op het toilet;
Je bent bang om te lekken;
je bent opgewonden;
je positie.

Wennen aan het plassen in een luier
Het is allemaal nieuw en je zal geduld moeten hebben voordat je makkelijk(er) kunt plassen in een luier. Dingen die je kan proberen zijn o.a.:
Ontspannen;
Voldoende drinken;
Klein beetje water in de luier gieten (om aan het natte gevoel te wennen);
Wanneer je moet plassen een klein beetje druk zetten om de stroom op gang te brengen;
Als je eenmaal moet plassen op het toilet gaan zitten met luier om, en wachten tot de stroom komt.

Lukt het plassen niet en krijg je pijn, forceer dit dan niet maar doe de luier af en ga op het toilet.

Posities
Over het algemeen wordt staand als het makkelijkst ervaren: sta (eventueel) met de benen een beetje wijd en probeer te ontspannen tot de urine begint te stromen.
Liggend kan het in meerdere posities: op de rug, buik of zij. houdt er rekening mee dat met plassen terwijl je op je zij ligt een grotere kans op lekken als risico heeft. Met op je rug of buik probeer je billen of buik dan een beetje in de lucht te houden om de zwaartekracht te helpen.
Zittend: doe je benen een beetje wijd en ontspan tot de flow begint.

Ontspannen
De belangrijkste factor is om je te ontspannen en te focussen op andere dingen.
Doe wat je anders ook zou doen zonder luier om, kijk een film of serie, luister muziek, speel een game of doe je huiswerk o.i.d. om je gedachten van de luier en het plassen af te houden.
Lukt het niet om je gedachten weg te houden en je moet wel plassen, maar dit wil niet lukken: probeer eens tot 40 te tellen in een andere taal.
Het geluid van stromend water wil ook nog wel eens helpen. ;)

Lekken
Lekkage kan ervoor zorgen dat je geen vertrouwen in de luier hebt en daardoor ook niet meer durft te plassen. Om dit te voorkomen is het van belang dat je een luier draagt waarvan je weet dat deze niet 123 gaat lekken.
Daarnaast is het aan te raden, als je bijvoorbeeld liggend wil proberen te plassen om een bedmatje onder je te leggen zodat, mocht het mis gaan, je beddengoed droog blijft.

Kortom: drink genoeg, ontspan/doe iets leuks en blijf oefenen. Lukt het niet probeer het een andere keer weer - volgende keer beter :thumbs-up:
 
Bovenaan Onderaan