Hoe schrijf je een luier review

Status
Niet open voor verdere reacties.

ABDLForum

Forumleiding
Om de kwaliteit van luier reviews op ABDLforum te waarborgen, staat hieronder een format met punten die nuttig zijn om op te letten tijdens het beoordelen van de luier. Het geldt als leidraad en is derhalve niet verplicht om onderstaande indeling precies toe te passen zoals staat beschreven. Heb je toevoegingen of feedback, aarzel niet om dit aan mij door te geven.:)

Doe een luier om en draag deze gedurende de dag. Drink normale hoeveelheden en probeer een gemiddeld gebruikspatroon na te bootsen. Let tijdens het dragen op de volgende punten:
 • Hoe vaak je hebt geplast.
 • Hoe lang het duurde (in uren) voordat je moest verschonen.
 • Of de plakkers goed zijn blijven zitten, verschoven of losgeraakt.
 • Persoonlijke indruk discretie van de luier (dikte, kraken).
 • Persoonlijke indruk over hoe de luier aanvoelt binnen- en buitenzijde (voelde het dik, dun, zacht, hard of was er iets anders opmerkelijks aan?).
 • Algemene indruk over de pasvorm bij jou persoonlijk.
 • Of de luier minpunten had of voldeed aan de verwachting.

Maak de review uniek en tijdloos door details te benoemen. Denk hierbij aan onderstaande punten:
 • Heeft de luier opvallende kenmerken? Elastische taillebanden, plakkers, vochtindicator, vrolijke print of iets anders opmerkelijks?
 • Welke maat is de luier en wat is de aanschafdatum?
 • Wat was de prijs per luier?
 • Zijn er nog specifieke details om te benoemen over de luier?


Introductie
Dit is een korte inleiding die voornamelijk dient om uit te leggen welke luier wordt beoordeeld. Het is belangrijk om hier specifiek te zijn. Vermeld niet alleen de naam van het product, maar ook welke maat en wat (ongeveer) de aankoopdatum was. Sommige luiers verschillen aanzienlijk in diverse maten binnen dezelfde productlijn.
Sommige luierfabrikanten werken het ontwerp van hun productlijn met enige regelmaat bij. Daarom is het voor toekomstige lezers fijn om te weten welke versie (maand, jaartal) deze review betreft.

Uiterlijke kenmerken
Vertel hier iets over de looks en details van de luier.
Omschrijf het uiterlijk, hoe de buitenkant aanvoelt, wat voor materiaal het is en hoe veel het kraakt. Vertel iets over de plakstrips en tape landing zone. Beschrijf kenmerken van de luier die opvallen - de moeite waard zijn om te vermelden.
Optioneel: toon een foto van een gevouwen luier van de voor- en/of achterkant en eventueel naast een andere luier om de dikte te vergelijken.

Pasvorm en prestatie
Beschrijf hier jouw bevindingen na het dragen van de luier.
Benoem hoeveel plassen de luier kan houden zonder te lekken, het draagcomfort - droog en nat, of de plakstrips op zijn plaats zijn gebleven, de discretie van de luier - zicht- en/of hoorbaar onder normale kleding, of hij op een of andere manier faalde en andere denkbare details die te maken hebben met de prestatie van de luier.

Prijs en conclusie
Dit is een korte afsluitende sectie. Vermeld wat een luier per stuk kost (of prijs per pak en aantal in pak) en waar de luiers zijn gekocht voor deze prijs. Geef vervolgens een korte samenvatting die eindigt met jouw algemene indruk van de luier.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan