Algemene AB-DL-informatie

Kruimeltje

Forumleiding
Is iemand die luiers draagt de enige die dat doet?
Nee! Zeker niet. Hoewel men er niet mee ‘te koop loopt’ dat diegene het fijn vind om luiers te dragen. De voorkeur is om dit zo privé en discreet mogelijk te houden. In enkele gevallen zullen de naasten (familie of vrienden) het weten. Er zijn nationaal en ook internationaal veel mensen, in alle leeftijdscategorieën, die AB, DL of een andere vorm met raakvlakken op dit gebied zijn. Dit forum is een Nederlandstalig online gemeenschap van mensen die het dragen van luiers fijn vinden.

Wat voor soort mensen zijn geïnteresseerd in luiers?
In het kort gezegd kan iedereen een voorliefde voor luiers hebben. Mensen die geïnteresseerd zijn in luiers kunnen van elk geslacht, elke seksualiteit, elke leeftijd, uit elk land komen, van elke religie en achtergrond zijn. Hun interesse in luiers begint vaak al in de tienertijd. Het geïnteresseerd zijn in luiers heeft en hoeft geen negatief effect op vrienden, liefde of voor een succesvol leven te hebben. Je bepaalt zelf wat je wil bereiken in je leven, en ook al draag je af en toe een luier, je kunt hetzelfde bereiken als iemand die dit niet doet.

Is er iets mis met mensen die graag een luier om hebben?
Neen, er is niets mis met het hebben van een verlangen naar luiers of regressie. Het is ongebruikelijk dat het verlangen om luiers te dragen psychologische of fysiologische schade brengt aan de persoon zelf, of aan naasten om hen heen. Het is onwaarschijnlijk dat ze iets kunnen veranderen aan zichzelf, men leidt meestal aan verlangens die diep geworteld zitten in de persoon zelf. De meeste mensen, die al pogingen tot therapie hebben gedaan om dit verlangen te onderdrukken, melden meestal dat de therapie geen effect heeft gehad. Een poging om intrinsieke verlangens te onderdrukken kan juist resulteren in het veroorzaken van een psychische klachten.

Wat heeft dit te maken met echte baby's / kinderen?
Niets! Diaper lovers dragen en eventueel gebruiken luiers en adult babies willen zich alleen weer als een klein kind/baby voelen om zo te ontspannen en om te ontsnappen aan de hedendaagse drukte. Het is geen pedofilie. Er komen géén kinderen bij de “rollenspellen” kijken. De interesses in luiers en eventueel weer klein willen zijn heeft op geen enkele wijze te maken met echte baby’s en/of kinderen.

Waarom hebben mensen interesse in luiers?
Er is geen exacte reden waarom mensen een luier fetisj of infantilisme hebben. Voor veel mensen is het iets dat  hen altijd al fascineerde. Sommige mensen kunnen een theorie vertellen waarom ze waarschijnlijk nu luierliefhebber zijn, terwijl anderen geen enkel idee hebben. Als je wilt weten waarom iemand van luiers houdt, is het beste om dat aan diegene zelf te vragen.

Gebruiken luierliefhebbers hun luiers ook?
De meerderheid van de mensen die graag een luier dragen gebruikt deze ook. Sommige mensen kiezen ervoor om zowel er in te plassen als te poepen, terwijl anderen ervoor kiezen om alleen maar in de luier te plassen. Echter, sommige mensen gebruiken de luier helemaal niet maar dragen de luier alleen voor het gevoel. Er zijn ook enkele mensen die niet zelf luiers dragen, maar in plaats daarvan genieten van het zien van andere volwassenen die luiers om hebben.

Wat is een DL?
De afkorting DL komt van de term ‘Diaper Lover’. Een luierliefhebber wordt over het algemeen beschreven als een persoon die geniet van het dragen van luiers voor seksuele bevrediging.

Wat is een AB?
De afkorting AB komt van de term "Adult Baby. En 'TB’, wat staat voor 'Teen Baby’. 'infantilisme' of 'infantalist' zijn ook termen die geassocieerd zijn met volwassen / tiener baby's.

Een adult baby is een persoon die, in aanvulling op luiers, ook graag andere spullen heeft die te maken hebben met de babytijd. Bijvoorbeeld: fopspenen, flessen en kleding, zoals een romper. Vaak geniet zo’n persoon van age-play en regressie, het aangaan van weer 'klein' zijn en handelen als een baby, peuter of kind. Veel AB’s genieten van periodes waarin een toestemmende volwassene (mommy of daddy) hen verzorgt en ze behandelt alsof ze een baby, peuter of kind zijn. Een ‘little-moment’ geldt voor velen als een relief - even ontsnappen aan alle hedendaagse bezigheden en stress om zo te ontspannen.

Wat houdt mama/papa in?
Een mama of een papa nemen de verzorgende rol graag op zich, zodat de ander (de little) zich onbezorgd kan voelen. Dit zal gepaard gaan met ageplay (of age play) en role-play. Ze vinden het leuk en genieten ervan om te zien hoe een andere volwassene in z’n element ‘klein’ is: luiers draagt, speelt met baby/peuter speelgoed en het aangaan van andere kinderlijke activiteiten, en het verzorgen van hen.

Wat houden ageplay en role-play in?
Onder ageplay wordt verstaan dat je een andere leeftijd dan je werkelijke leeftijd aanneemt. In het geval van een little zal diegene jonger worden. De leeftijd die wordt gekozen kan verschillen, bijvoorbeeld: tiener, kleuter of peuter.

Onder role-play (of rollenspel) wordt verstaan dat er een rollenverdeling is en dat hetgeen wat plaatsvindt gespeeld wordt. In het geval van een ouder en een little zijn de rollen duidelijk. Wat er verder precies afspeelt verschilt per koppel. Belangrijke aspecten bij een rollenspel zijn: wederzijds vertrouwen, eerlijkheid, respect en goedkeuring.
Tijdens het rollenspel zal de mommy/daddy zich ontfermen over zijn/haar ‘kleintje’. Het kleintje zal zich vervolgens zorgeloos kunnen gedragen en genieten van de aandacht.
Enige dingen die kunnen plaatsenvinden tijdens een rollenspel:
-Kleintje krijgt een flesje
-“ ” speelt onbezorgd
-“ ” wordt verschoond
-“ ” doet ondeugend -> kans op straf
Straf kan billenkoek bedragen (kunnen nog vele andere dingen zijn) en vervolgens na een straf ‘aftercare’: het goed maken.
En verder zal knuffelen en samen een fijne tijd hebben voorop staan.
Wanneer er ook daadwerkelijk met straffen gewerkt wordt, kan een rollenspel, al dan niet lichtelijk, richting de BDSM kant gaan. Hier is ook niks mis mee, zolang beide partijen dit echt willen.
Overigens, ondanks dat een rollenspeel zeer intiem kan zijn hoeft dit niet ook seksueel te zijn.

Kortom, het is erg lastig om een role-play uit te leggen. Dit komt omdat iedereen hier vrij is om te doen wat zij leuk vinden. En het ontdekken wat bij jou past zal vanzelf komen door te experimenteren.
Het allerbelangrijkste hierbij is het goed afstemmen met je ‘speelpartner’.


Kan iemand meerdere vormen tegelijk hebben van bovenstaande categorieën?
Ja. Terwijl sommige mensen zich alleen identificeren met een van de bovengenoemde. Kunnen anderen vallen onder twee of alle genoemde vormen. Sommige mensen kunnen zich niet volledig herkennen met een ervan. Andere mensen vallen voornamelijk in de categorie AB en DL, maar in bepaalde situaties kunnen ze zich ook herkennen in meerdere vormen. Mensen kunnen naast hun luierfetisj ook andere interesses / fetisjen erbij hebben, bijvoorbeeld overheersing/dominantie, of juist zich klein voelen (BDSM).

Is dit een fetisj?
Het hebben van een interesse in / verlangen naar luiers wordt vaak aangeduid als een luierfetisj. Maar het is niet iets dat seksuele gevoelens en verlangens oproept bij iedereen. Voor sommige mensen hoeft het dragen van luiers misschien nooit seksueel te zijn, terwijl het voor anderen altijd een seksueel voorwerp is, en voor weer anderen kan het  situationeel zijn, waarbij er de ene keer wel seksuele gevoelens komen kijken tijdens het luieren en op een volgend moment weer niet.

Hoe kan ik iemand met een interesse in luiers steunen?
Het belangrijkste wat mensen in de ABDL-scene wensen is acceptatie. Ze zijn zich ervan bewust dat het dragen van luiers ongebruikelijk en ‘ongewoon’ is, en zoals veel mensen die geïnteresseerd zijn in luiers, zijn deze bang voor het bekend maken of om ontdekt te worden, waardoor hun geheim op straat ligt. Het beste wat je kunt doen is zorgen voor diegene, of je hun interesse begrijpt of niet, je accepteert dat het bij hen hoort. Toon interesse als diegene wil praten over zijn/haar interesse, maar dwing of push niet om te gaan praten als ze dit niet willen.

Moet ik deelnemen aan hun fetisj?
Dit is afhankelijk van de relatie die je hebt met de persoon die geïnteresseerd is in luiers. Als je een vriend of broer of zus bent, dan zou ik mijn niet betrekken in hun ding. Als u een ouder bent dan kunt u wensen om uw kind ondersteuning te bieden, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van luiers, maar u moet niet (en uw kind zou het ook niet willen) mee doen aan zijn/haar ABDL-activiteiten.

Als je de partner bent van iemand die AB of DL is, dan kan je dit bespreken met je partner. Sommige mensen vinden iemand, die eerst nog niks wist van de ABDL-scene, en vervolgens door de partner er betrokken in raakt en zich er goed bij voelt. Bijvoorbeeld, zou een adult baby willen dat de geliefde de mama/papa rol neemt. Echter, moet je nooit het gevoel hebben dat je moet deelnemen aan alles waar je je niet comfortabel bij voelt. Je aanvaarding en acceptatie moet belangrijker zijn voor je geliefde dan het meedoen in zijn of haar ding.

Waar kan ik terecht voor meer informatie?
Als je iemand weet, een ABDL-er, kun je met diegene gaan praten. Dit is de beste manier om volledig te begrijpen hoe de fetisj in elkaar steekt, en wat het voor hen betekent. Echter, houdt in gedachten dat hij/zij zich schaamt of  zich ongemakkelijk voelt wanneer het onderwerp aan bod komt. Wees altijd gevoelig, en toon altijd respect voor hun privacy. Push  niet als diegene iets niet wilt vertellen.

Je hoeft niet omdat je luierliefhebber bent lid te worden. Hopelijk was de informatie nuttig en snap je nu beter jouw of iemand anders luierliefhebberij. Wij zijn blij met elk lid die open-minded en geïnteresseerd is om meer te weten te komen over ABDL. Als je vragen hebt is het altijd mogelijk om je te registreren en het te vragen op de forums.

Zijn er gezondheidsrisico's bij het dragen van luiers?
Nee, al is een goede hygiëne natuurlijk erg belangrijk.
Vaak een natte luier erg lang aanhouden is misschien wel prettig, maar niet altijd even verstandig. Door bacteriën in de urine kan er, door het lang om houden van een natte luier, zogenaamde 'luier uitslag' ontstaan. Om dit te voorkomen is het gebruik van babypoeder en/of –zalf erg aan te raden. Deze zijn makkelijk te verkrijgen bij elke drogist en bij de meeste (grote) supermarkten zijn ze ook te vinden. Verder is het verstandig om even te douchen na het dragen van een luier.
 

Foppie

Forum gebruiker
Goed omschreven, ik ben al 40 jaar DL, sinds internet er is schaam ik mij veel minder, omdat ik toen pas wist niet de enigste te zijn, nooit een relatie aangedurfd daardoor. Nu ben ik 55 nog steeds vrijgezel en een kans om een vrouw te vinden met dezelfde passie wordt steeds kleiner helaas.
 
Bovenaan Onderaan