24 nov, 2020, 21:46

Nieuws:

Er wordt een session cookie geplaatst om je in- of uitgelogd te houden.


ID Expert Slip Maxi

Gestart door Kruimeltje, 21 nov, 2020, 23:02

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kruimeltje

de ID Slip Maxi is een cotton-feel luier van ID, wat een merk is van de Belgische Ontex Group.
De maxi is de op een na dikste luier van ID Expert en is herkenbaar aan de paarse accenten op de buitenkant van de luier. Deze review betreft de maat Small, gekocht in augustus 2020. De maat small is geschikt voor een heupomtrek van 50 - 90 cm.

Uiterlijk van de luier
De luier heeft paarse strepen op de buitenkant en een dubbele vochtindicator in het midden bestaande uit een gele en blauwe lijn.
Het is cotton-feel en hierdoor voelt de luier zacht aan. Er zijn twee plakstrips per zijde die bestaan uit klittenband, waardoor de plakkers meerdere keren zijn te herpositioneren zonder krachtverlies. De Maxi is iets dikker dan een variant dunner - de ID Slip Super.
Je kunt geen bijlage weergeven in dit board.

Pasvorm en performance
Voor mij, met een heupomtrek van om en nabij 80 cm, is de pasvorm uitstekend. De luier sluit goed aan en de plakkers blijven ook na langere tijd dragen goed op hun plek. Echter, na een nacht slapen merk ik wel dat de luier minder strak zit dan daarvoor (ik had de achterkant niet gestretcht voor het omdoen). De luier kan zonder probleem drie á vier plassen opnemen.

De Slip zit comfortabel en schuurt niet met bewegen. Na drie plassen gaat de luier wel wat hangen, maar dit is te voorkomen door het dragen van een onderbroek of romper. De buitenkant voelt na lang dragen niet vochtig aan.

Voor discretie is dit niet de meest geschikte luier. Droog is hij goed te verbergen, maar naarmate de luier natter wordt zwelt de Maxi erg op waardoor er toch wel een duidelijke 'luierkont' tevoorschijn komt. Met bewegen zijn 'kraakjes' soms voor jezelf licht hoorbaar, maar deze worden genoeg gedempt door een onderbroek en broek om te voorkomen dat naasten het kunnen horen.

Prijs en conclusie
Het betreft een algemeen incontinentieproduct waardoor deze makkelijk te verkrijgen is. Dit pak is online aangeschaft bij Newpharma en bevat 20 luiers voor €20,84 (€1,042 per luier).

De opnamecapaciteit is meer dan prima, wat anderzijds de discretie niet ten goede komt. De luier is geschikt als nachtluier of voor binnenshuis. Het is niet aan te raden is om deze buitenshuis te dragen. Qua uiterlijk is de luier niet bijzonder met het algemene design. Soms na het slapen kan het zijn dat de luier iets losser zit - stretch de luier handmatig voor het omdoen om dit te voorkomen. Voor cotton-feel liefhebbers is het een uitstekende luier met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding.